Pagina
Menu

Transits


Transits en progressies


De term transit verwijst eenvoudigweg naar de huidige bewegingen van de planeten aan de hemel. Wanneer deze planeten in aanraking komen met een gevoelig punt, dat wil zeggen een hoek van of planeet in de horoscoop, zeggen we dat ze in transit zijn met die specifieke planeet. Bijvoorbeeld, als de 'transiterende' planeet Uranus in contact komt met Venus in de geboortehoroscoop, zegt men dat bij ermee in transit staat. De liefdesrelaties van de desbetreffende persoon zullen hierdoor een onmiskenbaar Uranisch trekje krijgen en gedurende de periode van de transit waarschijnlijk onvoorspelbaar en ongebruikelijk zijn. Als een planeet in transit niet in contact komt met een gevoelig punt, heeft dit toch gevolgen voor de geboortehoroscoop, omdat bij door een bepaald huis passeert en zijn invloed op het leven van die persoon uitoefent.

De structuur van een transit:
I. de planeet die transiteert: de actuele planeet, die tijdens zijn omloop in een bepaalde meetkundige verhouding komt te staan tot    een radixpunt.
2. Het aspect dat wordt gevormd: de aard van de meetkundige verhouding tussen de transiterende planeet en de radix- positie.
3. Het punt in de geboortehoroscoop dat de transit ontvangt: het radix- punt.

De transit bestaat uit 3 fasen:
Oorzaak: (huispositie van de betrokken planeten) kan over het algemeen worden gezien als de levensgebieden waarop de uitwerking van de transit zijn aanvang neemt.
Actie: (het huis waar de transit- planeet doorheen loopt) is het strijdperk waarin de voornaamste gebeurtenis plaats vindt.
Gevolg: (de huizen waar de planeten de heersers van zijn) zijn de levensgebieden die worden beïnvloed door de gevolgen van de transit; dat is het resultaat.

De secundaire progressies of directies zijn gebaseerd op de formule één- dag staat voor- één jaar. Dat wil zeggen dat de beweging van de planeten in de loop van één dag voor de beweging van de progressieve planeten in één jaar staan. De meeste astrologen brengen progressies in verband met innerlijke, psychische veranderingen die vervolgens onze uiterlijke omstandigheden beïnvloeden. Transits lijken betrekking te hebben op invloeden van buitenaf, die op ons leven inwerken en uiteindelijk geestelijke groei teweegbrengen.


Elke planeet beweegt met een verschillende snelheid. Jupiter doet er twaalf jaar over om de geboortehoroscoop te doorlopen. Bij Saturnus duurt dat zo'n achtentwintig tot dertig jaar en bij Uranus vierentachtig jaar. Neptunus en Pluto lopen zo langzaam dat ze nooit meer terugkeren naar hun oorspronkelijke positie in de geboortehoroscoop. Transits bieden een kans die zich alleen in een bepaalde periode voordoet. In het geval van de langzamer bewegende buitenplaneten is die kans misschien eenmalig.

« vorige top volgende »

© CathDesign.nl | Powered by CMSimple | Login