Pagina
Menu

Karma

We gaan er van uit dat we als mens niet als een onbeschreven blad ter wereld komen. In ons onbewuste zijn beelden, ervaringen, emoties en kennis opgeslagen die tijdens dit leven om verwerking of ontwikkeling vragen. Deze spirituele – of karmische punten geven het doel aan dat we willen bereiken of verwezenlijken tijdens ons leven. Deze karmische punten zijn onze bagage waarmee we op de wereld komen en zijn ervaringen en is kennis die we al eerder hebben opgedaan en waarmee we onze taak kunnen vervullen. De planeetstanden zijn onze karaktereigenschappen en a.h.w. de handvatten om mee aan het werk te gaan.

Maansknopen
ons doel in het leven, daar waar we naar streven
De Noordknoop geeft het verlangen of de ervaring die we op willen doen in het leven, gekoppeld aan het huis waarin hij staat. (onze ontwikkelingsweg tijdens het leven, de evolutie).
De Zuidknoop geeft je de mogelijkheid je ego te vormen daar waar het je op het wereldniveau gemakkelijk af gaat. Dit zijn je kwaliteiten waarmee je jezelf kunt identificeren
De gezinssituatie vertegenwoordigt de Zuidknoop. (het verleden en onze afkomst).

Cheiron
onze kwetsbare plek

Datgene waar we onze 'pijn' ervaren en waar we onszelf moeten leren genezen. 3 fasen: slachtofferschap - daderschap - genezer.

Zwarte maan
onze spirituele kennis
Dit is waar onze omgeving op reageert als afwijzing waardoor we onszelf aanvankelijk ook afwijzen en die kennis eerst niet toelaten. Daar weten we meer dan onze omgeving.

Zwarte zon
daar waar we open en vrij reageren

Hier kunnen we bewustzijn verschaffen. Hier hebben we een helderheid en grenzeloosheid die in chaos of bandeloosheid kan omslaan.

Vulkanus
de aanvankelijke verkramping
Hier zien we de onhandigheid die door het loskomen van identificatie en door eigen ervaring tot kwaliteit uit kan groeien. Op het moment dat je vergeet dat je een verleden hebt, breekt er iets anders door, datgene wat niet geconditioneerd is. Dan ontstaat: ik ben wat ik ben en ik hoef daar niets aan te veranderen. Hier ben je in staat je volledig te deconditioneren.

Pluto
onze ziel 
Pluto laat de ervaringen die we opdoen tijdens ons leven, bewustworden. Pluto staat voor angst (dood) en de levensdrift. Het weerspiegelt de angst voor ervaringen die we tijdens ons leven opdoen. Het symboliseert tevens de scheidingsangst met het goddelijke en de bindingsangst met het stoffelijke (de geboorte) omdat dat tijdelijk is. Door middel van Pluto ervaren we ons leven. Het wedergeboorteprincipe; angst overwinnen; ( Christusproces).

Het gelukspunt
onze 'schat'

Wanneer onze houding (Asc.), ons zelfbewustzijn (Zon) en onze gevoelswereld (Maan) in balans zijn, vinden we 'onze schat' in datgene wat ons een geluksgevoel geeft.

« vorige top volgende »

© CathDesign.nl | Powered by CMSimple | Login