Pagina
Menu

Maanfasen

Maandelijkse maanfase

Nieuwe maan
Tijdens de Nieuwe Maan (hoek tussen Zon en Maan tussen nul en 45 graden) nemen we het initiatief. Analoog daaraan zal iemand met een Nieuwe Maan in de horoscoop geneigd zijn om regelmatig nieuwe initiatieven te nemen.

Wassende maan
Tijdens de Wassende Maan (hoek tussen Zon en Maan tussen 45 en 90 graden) worden we geconfronteerd met resten uit het verleden die verdere groei in de weg staan. Iemand met een Wassende Maan in de horoscoop zal steeds opnieuw geconfronteerd worden met resten uit het verleden waar hij mee moet afrekenen.

Eerste kwartier
Gedurende het eerste Kwartier (hoek tussen Zon en Maan tussen 90 en 135 graden) komt de botsing tussen oude patronen en nieuwe tot een climax. Actie kan niet langer worden uitgesteld.

Bijna volle maan
Tijdens de Bijna Volle Maan hebben (hoek tussen Zon en Maan tussen 135 en 180 graden) we een laatste kans om onze schepping bij te stellen voordat deze gedurende de Volle Maan volledig zichtbaar wordt. Vaak hebben we anderen nodig om onze schepping helder te kunnen zien. We zien dan ook dat veel mensen met een Volle Maan (hoek tussen Zon en Maan tussen 180 en 225 graden) in de horoscoop zich intensief met relaties bezighouden.

Afnemende maan
De Afnemende Maan (hoek tussen Zon en Maan tussen 225 en 270 graden) is de fase van evaluatie. We zetten op een rijtje wat er goed en fout is gegaan en bekijken wat we daar van geleerd hebben. Soms hebben we de behoefte om anderen deelgenoot te maken van onze ervaringen. Dit is dan ook de fase van leraarschap.


Laatste kwartier
Gedurende het Laatste Kwartier (hoek tussen Zon en Maan tussen 270 en 315 graden) doet de noodzaak van loslaten zich sterk voelen. Er moet immers bij de volgende Nieuwe Maan ruimte zijn voor iets nieuws. We worden geconfronteerd met crises die ons tot loslaten aanzetten. Voor iemand met het Laatste Kwartier in de horoscoop een steeds terugkerend thema.

Verdwijnende maan
Het loslaten kent tijdens de Verdwijnende Maan (hoek tussen Zon en Maan tussen en 315 en 360 graden) zijn climax. We zijn immers aan het einde van de Maancyclus gekomen. In deze fase kan sprake zijn van een diepe innerlijke wijsheid, zoals bijvoorbeeld een wijze ouder vrouw deze bezit.

Zonne-energie
De Maan maakt de Zonne-energie hanteerbaar, zodat er iets concreet geschapen wordt. De Maan beheerst het incarnatieproces, het verstoffelijken. Zonder de Maan kan er niets verstoffelijkt worden. Wel eens rechtstreeks de Zon ingekeken? Het is niet te hopen, want de Zon kan onze ogen verbranden. Naar het door de Maan weerkaatste Zonnelicht kunnen we echter zolang kijken als we willen. De Maan maakt voor ons de energie van de Zon hanteerbaar. Door de Maan kunnen we iets met de zonne-energie doen zonder angst te hebben om door de Zon verbrand te worden.                                                                

De maan geeft informatie over onze jeugd en het verleden. We starten onze ontwikkeling met de Maan. De Maan is de basis op grond waarvan we de rest van onze horoscoop tot ontwikkeling brengen. De Maan is wie we van binnen zijn. Het is het uitgangspunt voor onze tocht naar individualisatie, om te worden wie je bent. Om die tocht te kunnen ondernemen zal eerst de basis in orde moeten zijn.

Lees meer...

« vorige top volgende »

© CathDesign.nl | Powered by CMSimple | Login