Pagina
Menu

Transit door 10

Saturnus door het tiende huis.

Op allerlei gebieden betekent dit een periode van oogsten. U ervaart nu de consequenties van de voorbereidingen die u gedurende de afgelopen twintig tot vierentwintig jaar hebt getroffen. Hebt u zich goed op deze periode voorbereid dan zullen de resultaten uitstekend zijn, maar waar u steken hebt laten vallen, wordt u nu met moeilijkheden en problemen geconfronteerd.

Wat uw beroep betreft, krijgt u vele verantwoordelijkheden te dragen. Zit het erin dat u ooit een leidersfunctie zult vervullen, dan gebeurt dit nu. Streeft u daarnaar, dan zult u thans slagen. Wijst u dergelijke verantwoordelijkheden af, dan kan dit een bijzonder zware tijd worden, hoewel zeer productief.

Wat uw persoonlijke ontwikkeling betreft, bij alles wat u doet, bent u zich volkomen bewust van het feit wie en wat u bent. Het tiende huis beheerst die aspecten in uw leven die uw persoonlijkheid vertegenwoordigen en dit komt tot uiting in wat u tot stand brengt. In deze periode kunt u de wereld laten zien wat u als mens waard bent.

Het kan echter eveneens een periode van rampen en ellende betekenen. De negatieve energie die u in het verleden hebt vrijgemaakt, ontketent nu negatieve reacties. Gedurende deze transit moest bijvoorbeeld de Amerikaanse president Nixon aftreden. Hij had de mensen in het verleden tegen zich in het harnas gejaagd en nu zagen ze hem met plezier vallen. Zijn nederlaag had hij tevens te danken aan zijn eigen onethische optreden. Een transit van Saturnus door dit huis is vooral lastig indien de planeten die in de geboortehoroscoop in dit huis staan, slecht zijn geaspecteerd. Bent u in staat de zaak in de hand te houden door zich zorgvuldig en volkomen eerlijk op deze transit voor te bereiden, dan kan zelfs in dit laatste geval het resultaat volkomen positief zijn.

Het gevaar bestaat dat u in deze periode zo met externe zaken bezig bent- werk, maatschappelijke status, prestige enz., dat u weinig aandacht besteedt aan wat er in uw privésfeer gebeurt. Daarom was het veertien jaar geleden, toen Saturnus door het vierde huis ging, zo uitermate belangrijk een degelijke fundering te leggen. Alles wat u toen verkeerd hebt gedaan, kan u nu problemen opleveren en het succes dat u op het ogenblijk boekt, te niet doen.

Hebt u zich wel goed op deze transit voorbereid, dan kan dit een van de meest bevredigende perioden uit uw leven worden, aangezien u deze zelf hebt bevochten.

Tekst: Robert Hand, uit het boek Planeten in transit.

« vorige top volgende »

© CathDesign.nl | Powered by CMSimple | Login