Pagina
Menu

Transit door 12

Saturnus door het twaalfde huis.

In deze periode wordt er grote schoonmaak gehouden om daarna weer tot actie over te kunnen gaan. U krijgt nu de gelegenheid alles wat u tijdens deze cyclus onafgemaakt hebt laten liggen, alsnog te voltooien. Geen goede tijd dus om iets nieuws te beginnen: u bent daar niet voor in de stemming en beschikt bovendien over te weinig energie.

Wellicht voelt u er toch al weinig voor in deze periode van afmaken en voltooien iets nieuws te beginnen, doch de omstandigheden kunnen u daartoe dwingen. Belangrijke elementen in uw leven gaan u ontvallen en beproefde werkmethoden blijken niet meer te voldoen. De manier waarop u situaties hanteert en met mensen omgaat, geeft niet langer het gewenste resultaat. U hebt de indruk dat u- wilt u verder kunnen - alles grondig dient te veranderen; u weet echter niet hoe. In deze tijd krijgen mensen de neiging zich in zichzelf terug te trekken om de harmonie met alles wat er om hen heen gebeurt, terug te vinden. Gebruik deze transit echter om te ontdekken waar u succes hebt gehad en waar u hebt gefaald. Oordeel niet en trek zelfs geen conclusies: observeer en kom tot begrip.

Heeft het leven gedurende de periode dat Saturnus door het tiende en elfde huis liep, niet aan uw verwachtingen voldaan, dan bent u nu in de gelegenheid de hinderpalen die dat hebben belet, op te ruimen. Direct resultaat mag u hierbij echter niet verwachten. Dit is het eind van een cyclus en niet het begin van een nieuwe.

U komt in de verleiding wanhopig te worden bij de gedachte aan alles wat u fout hebt gedaan. U loopt rond met schuldgevoelens en piekert over uw ontoereikendheid. Dit zijn negatieve gevoelens die u op geen enkele wijze verder helpen. Realiseer u dat deze periode is bedoeld om de restanten uit het verleden op te ruimen en alles gereed te maken voor een nieuw begin. U voelt een dringende behoefte zowel wat handelen als doel betreft, grote veranderingen in uw leven aan te brengen. Besteed hier inderdaad aandacht aan: dit zijn de eerste tekenen die erop wijzen dat er een nieuwe cyclus voor de deur staat. U krijgt opnieuw de kans te ontdekken wie u werkelijk bent, hoe uw relatie ten aanzien van anderen is en hoe doelmatig u in de wereld functioneert. Was er sprake van verlies, leg u daarbij neer. Kijk vooruit en niet achterom!

Tekst: Robert Hand, uit het boek Planeten in transit.

Twaalfde huis: water en beweeglijk
Het thema gevoel ervaren en beleven krijgt te maken met onrust, loslaten, veranderen en aanpassen. Welke gevoelens en emoties ervaar je, en in hoeverre laat je je meeslepen door de onrust ervan? In welke mate kun je omgaan met de onveiligheid van veranderlijke gevoelens en emoties? (Karen Hamaker)

« vorige top volgende »

© CathDesign.nl | Powered by CMSimple | Login