Pagina
Menu

Transit van Anneke

TRANSIT Saturnus door het twaalfde huis.

Wat een verademing nu Saturnus over mijn Ascendant is gegaan sinds 26 augustus 2008. Ik voel me compleet een ander mens, nee eigenlijk mezelf weer!

Drie jaar lang werd ik gekweld door de transit stand in 12 die me heel eenzaam heeft laten zijn, voor het eerst een opname in het ziekenhuis heeft bezorgd met de daaraan verbonden operatie om bijna een jaar lang niet in staat te zijn voor de klas te staan en mijn werk te doen.

Tijdens de transit in 12 was ik dus gekluisterd aan huis, had niets te doen en kon ook niet zoveel doen, maar in mijn hoofd ging het toch te keer. Saturnus over mijn Zon in twaalf, over Mercurius en Pluto in 12 maakte van mijn geest een ware rommelzolder waar het maar moeilijk was de chaos te ordenen. Nu heb ik altijd al beelden, situaties, gevoelens van tevoren beleefd en opgevangen maar zo (chaotisch) als nu, heb ik het nog nooit gehad. Ik kon er niet meer van slapen. Het twaalfde huis staat voor het collectief onbewuste, de archetypen van Jung, alles om ons heen en kent geen afbakening van de eigen identiteit. Het is de plek van de oplossing, het één worden met het universum. Voor mij betekende het, dat ik geen begrenzing meer had in het ontvangen van signalen van buitenaf. Normaliter gaat "mijn ontvangst" niet veel verder dan mijn directe omgeving, Maan/Neptunus in het derde huis en dat is dan nog te verhapstukken. Maar nu leek het of elke begrenzing was verdwenen.

Beweeglijke huizen
Met de beweeglijke huizen hangt de mate waarin we flexibel kunnen zijn samen, en ze weerspiegelen ons vermogen tot aanpassen en veranderen. In de beweeglijke huizen is daardoor altijd sprake van een zekere onrust. Het zijn de huizen waarin we de voorbereidingen zien voor latere veranderingen en ontwikkelingen, en in zekere zin zien we in deze huizen ook een vorm van loslaten. Elk element heeft weer één huis in de beweeglijke groep, en dat huis drukt voor dat element dus de veranderings- en aanpassingsprocessen uit.

Twaalfde huis: water en beweeglijk
Het thema gevoel ervaren en beleven krijgt te maken met onrust, loslaten, veranderen en aanpassen. Welke gevoelens en emoties ervaar je, en in hoeverre laat je je meeslepen door de onrust ervan? In welke mate kun je omgaan met de onveiligheid van veranderlijke gevoelens en emoties?

Water: huizen 4, 8 en 12: het thema van gevoel beleven en uiten. Beweeglijk: huizen 3, 6, 9 en 12: ons vermogen tot veranderen en aanpassen.

Het ging absoluut niet meer over. Hoewel ik thuis zat en er weinig of niets gebeurde vanuit mezelf, was er wel aandacht voor mij. Heb veel kaartjes gehad van collega`s en andere meelevende vrienden en bekenden, mijn operatie is in maart 2007 gefilmd door TV-Oost voor een documentaire en ik werd in januari 2007 opgezocht door de filmploeg van Tubantia om enkele voorspellingen te doen. Net alsof ik toch de maatschappij ingetrokken werd. Misschien de invloed van mijn progressieve Maan. (lees de cyclus van Saturnus transit en de progressieve Maan in het boek van Karen Hamaker: de transit van Saturnus door de huizen).

In die periode zijn ook de tarotkaarten geschreven en online gezet door Astro-Media, het blijkt een groot succes te zijn.

Inderdaad volgens Karen Hamaker en Joyce Hoen, heb je geen invloed meer op je leven en is het aspect tijd iets waar je helemaal niets mee kunt, alles wordt voor je bepaald. Ik heb dat ook zo beleefd. In die tijd heb ik ook een goede vriendin verloren die op dat moment ook Saturnus transit in 12 had staan. We gingen gelijk op met onze transits in onze horoscoop, dat heb je dan als je beiden bijna dezelfde ascendant hebt. Er was een diepe band tussen ons ontstaan in de loop der tijd, het verlies van haar greep mij enorm aan.  

Toen Saturnus vlak voor mijn ascendant stond werd ik opgebeld door radio FM of ik in het programma de Coen en Sandershow wilde “optreden”. Natuurlijk ik ben in voor alles, maar het was gewoon veel te kort, 5 minuten, ik heb minstens een uur nodig. Coen vond mijn analyse over hem maar vaag vooral toen ik Cheiron in 8 en zijn Maan in 2 in Schorpioen ging bespreken werd het hem blijkbaar een beetje te heet onder de voeten en vond hij dat Sander maar eens aan de beurt moest.
Helaas, daar was geen tijd meer voor, een echt diepgaand gesprek was het niet, jammer, dat mag ik graag doen. Heb er wel om gelachen toen ik de uitzending terug geluisterd heb en sindsdien is de humor en vrolijkheid ook weer in mijn leven.

Op dat moment heb ik een horoscoopcorrectie toegepast die me 5 minuten eerder geboren liet worden als ik toen transit Saturnus op de ascendant had gehad. Ik vond dat namelijk wel een hele mooie gebeurtenis voor zo`n transit.

Ik heb nu eenmaal een stralende Zon in Leeuw die zich niet zo gauw laat zien of in het middelpunt geplaatst wil worden omdat hij erg veel twaalfde huis energieën ontvangt. Dus zetten de mensen om mij heen mij altijd vrolijk in het middelpunt en daar geniet ik dan wel van.

Afijn, het echte werk is weer begonnen, alles gaat als vanzelf zonder dat ik er al te veel voor hoeft te doen. De greep op mijn bestaan is weer terug. Het fijne van Saturnus in 1 is, dat het weer om jou gaat, je wordt weer gezien en telt weer mee en dat is voor iemand met een Zon in 12 wel heel erg prettig. Er ontstaat weer rust in mijn hoofd. Ik slaap weer goed, zing hardop in de winkel, neurie op straat en geniet van de kinderen in mijn klas. Kortom ik ben er weer helemaal, zou dat misschien ook komen omdat ik onlangs 50 ben geworden?
Wie weet, maar ik zei al tegen mezelf, bij 50 begint het leven, en ineens voelt dat wel zo. Je kunt je wel elke keer oud voelen, bij 40 voelde ik me ook al zo oud, maar uiteindelijk word je toch steeds ouder en niet jonger, dus ben ik in vergelijking met de toekomst nu jong en zo moeten we er maar tegenaan kijken, vind ik. 

Was dat de boodschap van Saturnus? Ik denk het wel: elke dag is een nieuwe dag in je  leven en daar moeten we vooral dankbaar voor zijn. En helemaal als we goed gezond zijn natuurlijk.

VERDER....................

Roep ik iedereen op om zijn of haar Saturnus transit te beschrijven in mijn Forum of op te sturen via mail zodat ik het kan plaatsen op mijn site onder het kopje column, het geeft namelijk zo`n heldere kijk op ons eigen levensverhaal.


De mensen die mij tot nu tot hebben benaderd, i.v.m. de Saturnus transit in 12, geven allemaal blijk van enorme onrust in hun hoofd. De gebeurtenissen hebben veelal te maken met ziekte en daardoor (tijdelijk) niet in staat zijn te werken. Veelal heeft die periode te maken met iets uit het verleden wat om oplossing of verwerking vraagt en vaak is het iets wat als een rode draad en vast patroon door het leven loopt. Iets dat je je eigen hebt gemaakt maar waardoor je jezelf in principe tegenwerkt. Omdat Saturnus met verantwoordelijkheden te maken heeft, gaat het in 12 vooral om je geestelijke welzijn waar je op een lichamelijke wijze mee geconfronteerd kunt worden.

Saturnus door het eerste huis

Inmiddels is Saturnus al weer enige tijd aan het heen en weer toeren door mijn eerste huis. Aan de ene kant een verademing aan de andere kant dringt zich hier ook weer een les op, denk aan jezelf, aan je lichaam, aan je gezondheid en aan de verantwoordelijkheid voor wat goed voor je is en wat niet, ook de keuzes die ik maak met betrekking tot mijn werk.

Allereerst lichamelijk vaak spierpijn en stijfheid, oorzaak van te weinig beweging en teveel zitten achter de PC. Tja en dan moet je kiezen, los komen van dat wat je zo enorm boeit en aantrekt en haast een verslaving is of als een stijve hark, oud wrak met overal spierpijn rond blijven lopen.

De onrust die bij Saturnus in 12 in mijn hoofd zat, zit nu in mijn lijf en ik weet dat ontspanning, naar buiten gaan de natuur in en uitwaaien de oplossing is. In mijn werk merk ik dat ik meer voor mezelf op kom en inspring op signalen die van buiten komen die niet goed voelen, en mij dwingen om een keuze te maken en wel die keuze die goed voor mij is. Dan doe ik het ding gewoon niet en dat kan heel lastig zijn als je van een generatie bent die opgevoed is met het idee dat je knokt tot je er bij neervalt en vooral je werk en verplichtingen moet zien als iets wat je altijd volbrengt; ten koste van jezelf, zelfs als je jezelf daar voor moet opofferen.

Maar zowaar, met de steun en raad van anderen, lukt het me om gewoonweg nee te zeggen, dit gaat te ver, over mijn grens, ik doe het niet! En dan: weg spierspanning.

Voor het overgrote deel werkt Saturnus toch op een manier dat ik de regie weer terug heb en dat voelt erg goed. Natuurlijk hebben andere transits hier ook een invloed op en is het ook een kwestie van het willen ontvangen van de boodschap en er voor open staan.

In november zal Saturnus naar het tweede huis gaan en ben ik benieuwd wat me dat zal brengen. Overigens zie ik in mijn omgeving bij een goede vriendin van mij, met Saturnus in 12, dat het thema ziekte ook via de partner uitgeleefd kan worden, waardoor zij indirect toch met hetzelfde onderwerp geconfronteerd wordt. Tja, misschien wel omdat ze een Weegschaalascendant heeft o.a.

Nog even op de valreep, het is oktober, heb ik Saturnus gebruikt om duidelijkheid te krijgen over mijn lichamelijke gesteldheid en gezondheid. Saturnus is voor het overgrote deel, het nemen van verantwoordelijkheid en dat kwam nu op mijn pad door de keuze te maken om een total bodyscan te doen. In Duitsland ben ik helemaal binnenste buiten gekeerd en het resultaat was, met een paar kleine dingetjes, naar tevredenheid. Goed gezond dus! Probeer wel meer te bewegen want de hele dag achter het pc-tje veroorzaakt stijfheid en spierpijn.

Augustus 2010: Saturnus is voorgoed uit het 1ste huis. Ben voor het merendeel van al mijn pijnen af. Heb uiteindelijk het besluit genomen om naar een fysiotherapeute te gaan en daar kreeg ik heel wat huiswerk mee. Oefeningen thuis doen en elke dag aan de bak en de discipline op brengen om het te doen (saturnus) maar dat heb ik en binnen 7 weken was ik er van af. Maar ik blijf elke dag die oefeningen doen. Verder heb ik het gevoel dat ik mijn leven weer aardig in de hand heb alhoewel Saturnus bij terugkeer retrograde het 1ste huis in nog wel even zijn invloed liet gelden in mijn relatie!

Nu staat hij weer in het tweede huis en lijkt daar stabiliteit te geven in opdrachten. Ben mijn schrijverskwaliteiten gaan uitbreiden terwijl ik daar niet echt plezier in heb, moet het gewoon. Met een Transit Pluto driehoek Mercurius loopt mijn hoofd soms over en is het beter alle kennis op te schrijven: de artikelen in de Paraview zijn hier van het resultaat. Wanneer je jezelf niet identificeert met materie en geldzaken door zoveel mogelijk je bankrekening te willen vergroten, is Saturnus in 2 absoluut niet lastig. Natuurlijk is de vette tijd achter de rug, dat merk ik ook, maar dat deert me niet. Saturnus kan in 2 ook vaste contracten bieden of meer fundament in je gevoel van zekerheid. Steviger in je schoenen staan.

Lieve groetjes, Anneke

 

« vorige top volgende »

© CathDesign.nl | Powered by CMSimple | Login