Pagina
Menu

Transit van Barbara

TRANSIT Saturnus  over de Descendant.

Zon en Maan in Ram in onderschepte 1e huis – Heer Mars in 1e in Vissen  conj. Ascendant- Mercurius in 12e in Vissen (in Vernietiging!)  – conj. Ascendant.

Bij een transit van Saturnus over de Descendant hebben – in oppositie – dus veel persoonlijke planeten te maken.
Bovendien beslaat mijn 7e ( en 1e ) huis 52 graden, dus een Saturnus transit door 7e huis – dat duurt een paar jaar -Ja, dat voel je wel!


Op dit moment heb ik net de Transit van Saturnus over mijn Descendant ervaren. Ik wil er graag iets over vertellen, want dit was de 3e keer – ik ben 61 jaar. En nu pas begrijp ik de les!


De eerste keer was ik nog jong – zo'n 2/3 jaar. Ik was niet echt gewenst als kind – had alleen een moeder voor wie ik een, sta in de weg was. Ik werd ook vaak alleen gelaten. Uit die tijd herinner ik me de letterlijk wurgende verlatingsangst.
Deze angst heb ik eigenlijk mijn hele leven gehouden wanneer ik Dacht dat een dierbare mij Zou kunnen verlaten.

Dit heb ik alleen nooit bij mijn man – Hij is goed voor mij en deels ook een vaderfiguur.

 

 

De 2e Transit van Saturnus over mijn Descendant kwam toen ik zo'n 30 jaar was. Ik was toen 10 jaar getrouwd en had sinds 2 jaar een minnaar.
Waarschijnlijk te jong getrouwd – deze man was de 3e man waar ik seks mee had. Vanaf het moment dat die liefde begon – begon ook de verlatingsangst.
Natuurlijk is die affaire afgelopen. Maar nu pas realiseer ik me dat dat kwam door mijn voortdurende angst dat hij me zou verlaten.
Die angst maakte mij een achterdochtig, hysterisch en huilerig persoon. Geen begerenswaardige minnares.
De affaire liep af toen Saturnus – nog steeds 7e huis –  opposiet mijn maan stond. Gevoelsmatig ben ik daarna 2 jaar dood geweest.

 

De 3e Transit van Saturnus heb ik dus nu. Voor de 2e keer in mijn leven heb ik een liefdesaffaire met een andere man.
Maar inmiddels ben ik bekend met de astrologie.
Ik heb deze transit – met de verschrikkelijke herinnering aan de vorige transit over mijn Descendant – in angst en vreze aan zien komen en…….heb besloten dat Saturnus dan maar mijn vriendje moet worden.

In mijn geboortehoroscoop maakt Saturnus een driehoek met mijn Zon – daar heb ik gebruik van gemaakt.
Ik ben sterk. Saturnus is ook onze harde en strenge Leermeester.
Ik weet dat ook aan deze zaak een einde zal komen – ik voel nu, net als vroeger,  de angst dat dat gaat gebeuren. Maar nu corrigeer ik me steeds. Als ik de wurgende angst voel, praat ik tegen mezelf. Ga in mezelf terug en vertel mijn angst dat die mij niets meer te vertellen heeft. "De mens lijdt het meest van de dingen die hij vreest" en nog meer van dat zulk waarheden. En het helpt!!!

 

Weliswaar staat de hele tocht van Saturnus door mijn 7e huis nog in het verschiet. Er kan nog veel tegenslag komen.
Ik heb ook 2 hele dierbare vrienden verloren, zij zijn onlangs overleden. Maar ik laat me niet meer pakken door Angst. Willens en wetens kies ik voor de positieve eigenschappen van Saturnus: verantwoordelijkheidsgevoel naar mijn man – ploeteren als je wat wil bereiken -streng zijn in eerlijkheid naar jezelf toe en naar de ander – keuzes maken voor wie je vriendschap/ liefde voelt en die dan ook positief benaderen. Denken in termen van verbinding..

Ik weet nu dat ik mijn grootste vijand – de Angst om verlaten te worden – overwonnen heb.

Barbara (61)

 

« vorige top volgende »

© CathDesign.nl | Powered by CMSimple | Login