Pagina
Menu

Transit van Jolande

 TRANSIT Saturnus door het eerste huis.


Zon in Stier in het 4e huis en Asc. Steenbok.

De transit periode van Saturnus op de laatste graden in het twaalfde huis en door het eerste huis hebben een groot effect gehad op mijn leven.

De beste plek voor een Stierkindje om in op te groeien is toch wel een boerderij.Dichtbij de aarde en de natuur, de beesten en de bloemen.
Op zich functioneerde ik prima, ik leefde in mijn eigen droomwereldje, en zodra ik op het erf was, was ik veilig voor alle kwade invloeden van buitenaf. Niets hoefde dit vreedzame leventje te verstoren……tot……mijn ouders besloten te gaan verhuizen, ze moesten eigenlijk noodgedwongen de boerderij verkopen, maar dat wist ik toen niet.

Ik kwam erachter toen ik op een dag, wachtend op mijn pa omdat hij ergens bezig was, in de jeep zat en me uit verveling op het dashboardkastje stortte.
Ik vond daar een brief waaruit ik min of meer opmaakte dat we niet lang meer op de boerderij zouden wonen.
Veel begreep ik er niet van, ik was net 15 geworden, en toen mijn vader terugkwam in de auto vroeg ik hem ernaar.

“Je moeder wil in het dorp gaan wonen en we gaan verhuizen, daarmee uit”.
Voor een Stiertje met haar Zon in het 4e huis kwam dat aan alsof er een komeet insloeg en de aarde terplekke verschroeide, openscheurde en haar de diepte in sleurde, om haar daarna in te sluiten in het diepste en donkerste van de aarde.
Ik geloof dat ik een maand of twee ontroostbaar was, van alles afscheid moest nemen,
de bomen, de koeien, de mesthoop, de hooizolder, de ruimte, de natuur, de vrijheid, de rust…

Ik weet nog wel dat ik niets in wilde pakken. Zodra er een doos vol zat, kieperde ik hem om, om het proces maar zoveel mogelijk te vertragen. Wilde niet helpen tillen, sjouwen etc.Ik ging ook ‘gewoon’ paardrijden, vluchten voor die harde werkelijkheid. Ik wilde er niet bij zijn. Niets wilde ik doen, want ik wilde daar helemaal niet weg! Maar ja, helaas had ik weinig in te brengen en dus gingen we van het platteland naar het dorp. Van de grootste ruimte die je kan verzinnen, naar een kleine eengezinswoning. Van maar één boerderij als directe buurman, naar tig woningen met nog veel meer mensen en mijn grootste vijanden, klasgenootjes…

Uit frustratie zocht ik ruzie met mijn zusje, werd opstandig tegen mijn moeder, spijbelde en ging dan terug naar de boerderij,
waar we nog één weiland ter beschikking hadden en ik heimelijk naar dat gebouw heb zitten turen........
Ik wist zelfs een manier om toch nog binnen te komen om me dan te verstoppen op de hooizolder. Niet wetende dat mijn ouders toen menig maal de politie hebben ingeschakeld om mij te vinden.

Ik kon in de nieuwe omgeving, het dorp, maar moeilijk wennen, ik moest leren opkomen voor mezelf. Ik mocht nieuwe dingen gaan ontdekken, maar was er eigenlijk te bang voor.
Het was ook met Saturnus door 1 dat mijn ouders gingen scheiden en mijn moeder, zusje en ik zijn in die periode een keer of 5 verhuisd. Dus iedere keer kreeg ik een nieuwe omgeving voor mijn kiezen, telkens weer je eigen plek moeten leren vinden in nieuwe situaties.

Jezelf iedere keer opnieuw bewijzen ook. En op een gegeven moment werd het me duidelijk. Ik had de Mavo afgerond en kon mijn ‘nare schoolverleden' achter me laten.  Ik begon met een nieuwe opleiding, waar niemand me kende en dus ook hier moest ik leren mezelf te presenteren. Evenals een bijbehorende werkplek die ik zelf uit mocht zoeken.

Door al die verhuizingen, veranderingen van omgeving, sollicitaties etc had ik al wat ervaring opgedaan, niet bewust, maar wel diverse manieren uitgeprobeerd om mezelf neer te zetten.
Ik had besloten mezelf niet meer kwetsbaar op te stellen en mochten ze me te kijken willen zetten, dan probeerde ik in ieder geval het zo te draaien dat ik er zelf ook om kon lachen. En dat werkte!

Het maakte me weerbaarder en het gaf me enorm veel zelfvertrouwen en ik heb redelijk lang kunnen teren op bepaalde houdingen.

De wijze waarop ik me tegenwoordig presenteer en hoe ik dat vroeger deed verschilt toch wel een hoop van elkaar en ik voel me nu meer op mijn gemak met mijzelf dan ooit tevoren.

Jolande (34)

« vorige top volgende »

© CathDesign.nl | Powered by CMSimple | Login