Pagina
Menu

Transit van Miranda

TRANSIT Saturnus door het twaalfde huis.

Transit Saturnus door 12 begon in september 2004

 

Ik ga vanaf die tijd vaak naar de sauna en ben lid geworden van een yoga-clubje. Ik probeer alleen mijn draai te vinden, nadat ik besloten heb het voortaan alleen te gaan redden!! (Ik heb een nare en rare tijd achter de rug, waarin ik voorgoed breek met mijn ex-vriend, die verslaafd was aan de soft-drugs). Ik heb het heerlijk in mijn huisje en ben voor het eerst echt blij om alleen te zijn. Ik ga zelfs alleen op vakantie. Een week naar een klooster en een weekje naar Texel in een luxe hotel pal aan het strand.

Heb daar ook wel heel wat tranen gelaten, maar werd steeds meer blij met mezelf. Had ook helemaal geen behoefte meer aan een relatie, en toen pang.... Stond daar in oktober ineens een leuke vent voor mijn neus. Ik dacht ik zie wel en het was erg gezellig en leuk. Maar voor mij totaal geen toekomst muziek ofzo....

Tot ik begin april 2005 zwanger bleek. Op 2 april heb ik de test gedaan, weet ik nog en ik zie nu dat Saturnus toen conjunct mijn Zon stond. Vanaf dat moment natuurlijk moe, moe en nog eens moe....onze dochter is op 25 november geboren, toen transit Saturnus door mijn eerste huis liep. Dat ging niet zo lekker en ik heb een nabloeding gehad. Mijn lijf was helemaal van slag en ik was erg moe. Saturnus gaat dan op 19 december weer retrograde lopen en ik voel me steeds ellendiger.

Op 19 januari 2007 gaat hij weer terug het twaalfde huis in. Ik voel me echt ellendig!! In februari moet ik weer gaan werken na mijn zwangerschapsverlof, maar dat gaat helemaal niet. Ik blijk een afwijking te hebben aan mijn schildklier en krijg medicijnen. Ik knap beetje bij beetje op, maar het schiet niet op en het lukt me allemaal niet. Ik besluit te stoppen met werken en op 1 juli 2007 is dat een feit!!

Op 10 juli 2007 gaat transit Saturnus voorgoed mijn eerste huis in en ik denk er vanaf te zijn, maar niets blijkt minder waar. Ik zoek de ene na de andere arts op omdat ik nu klachten krijg aan mijn rug en benen. Mijn houding blijkt na een aantal maanden niet goed te zijn (Saturnus door één!!) en ik kom terecht bij een chiropractor en later bij een Mensendieck-therapeut. Helaas, niets helpt écht.

Ik knap heel langzaam steeds een beetje meer op. Stapje voor stapje. Tot het me duidelijk wordt dat ik eerst voor mezelf moet gaan zorgen voor ik dat voor een ander kan. Saturnus is een harde leermeester, maar de uiteindelijke les is meer jezelf zijn en dan komt de beloning!!


 
Miranda (36)

Miranda heeft een Venus/Saturnus conjunctie die deel uitmaakt van een Yod waarvan de apex zwarte maan (lilith) in 4, is. Er bevindt zich nog een Yod in de horoscoop waarbij de Maan in Vissen in 7 staat, dat aspect vinden we terug in het goede vertrouwen dat ze heeft in de partner en de zorgzaamheid voor mensen die het moeilijk hebben.

De stand van Saturnus in de radix geeft aan waar het thema over gaat bij de transit door 12. In dit geval door de conjunctie met Venus is het relaties en de angst om daarin de eigen autoriteit te zijn, zoals ze zelf schrijft, "jezelf zijn"!! Transit door 12 heeft te maken met het losmaken van iets uit het verleden. In relaties kan Miranda het zicht verliezen op haar eigen emoties, waardoor ze de neiging heeft het pad van de ander te gaan bewandelen. De Zwarte Maan of Lilith voegt daar een extra dimensie aan toe: zwangerschap. Je zou kunnen zeggen dat het Miranda is gelukt om meer voor haar emoties op te komen in relaties, door middel van haar zwangerschap en de geboorte van haar kind. Ook in dit verhaal speelt ziekte, werk en het nemen van de verantwoordelijkheid voor jezelf een grote rol (twaalfde-zesde huis as).

Bij de geboorte van haar dochter, stond de transit Zwarte Maan exact tot op de graad nauwkeurig op de ascendant van Miranda, transit Uranus was over haar Maan geweest in 7, en transit Cheiron over haar Noordknoop in Steenbok in 6. Transit Noordknoop was ingaand op Cheiron in 9. Transit Mars stond exact op het M.C. Natuurlijk stond Saturnus transit in 12. Deze transits, van het moment van geboorte van haar dochter, geven ook de invloed weer van het kind op Miranda, immers staat de geboortehoroscoop van het kind om die van haar moeder (synastrie). Er is hier duidelijk sprake van een karmische gebeurtenis door de duidelijke invloed van de Zwarte Maan, Cheiron en de Noordknoop. Overigens heeft de dochter van Miranda in haar radix de Zwarte Maan in 7 staan en Saturnus in 6.

« vorige top volgende »

© CathDesign.nl | Powered by CMSimple | Login