Pagina
Menu

Transit van Wim

TRANSIT Saturnus door het tweede huis.

Zon in Kreeft in het tiende huis, ascendant Maagd

Hallo mijn naam is Wim, ik ben 41 jaar oud en de trotse vader van 3 dochters uit een eerder huwelijk. En daarna heb ik tot 6 oktober 2010 een relatie van ruim 8 jaar gehad met een lieve en energieke jonge vrouw van 28 jaar.

Mijn karakter en levensstijl tot 6 oktober was: rustig, beheerst, gelaten, stil, huismus, weinig lachen, serieus, onzeker, weinig zelfvertrouwen, materialistisch. En zo kan ik nog wel even door gaan. Ik leefde in het verleden, en mijn toekomst dromen waren niet realistisch en hadden altijd te maken met het winnen van heel erg veel geld om mijn ideeën te bekostigen.

En toen kwam de woensdag 6 oktober, mijn ex vriendin kwam me vertellen dat ze bij mij weg ging. Het einde van onze relatie was daar. Het ging al een paar jaar niet zo goed maar de laatste tijd had ik het idee dat het wel weer uit een dalletje kroop. Dus voor mij was het een erg grote klap. Ik heb zeker 1.5 week gehuild en geprobeerd haar te overtuigen dat we bij elkaar horen. Niets hielp. Logisch als Saturnus zich er mee bemoeit. Op 16 oktober kwam ik op het idee om een dagboek te gaan bijhouden, zodat ik bewust werd van de situatie, en ik denk dat toen ook het besef is gekomen dat er iets heel speciaals aan het werk was. Ik riep de hele dag dat mijn hart wagenwijd open stond. En ik voelde dat ook letterlijk zo.

In zeer korte tijd bedacht ik me, dat ik plotseling heel makkelijk met iedereen over gevoelens kon praten. Dat ik mensen langere tijd recht in de ogen kon kijken. Ik voelde een missie opkomen, vergeet het verleden. Reken af met het verleden. En uit het niets, zonder enige gedachte, begon ik daarmee. Eerst een email naar een vriendin over een gezamenlijke vakantie, die niet verliep zoals ik dat hoopte. En daarna naar mijn ouders om met hun te spreken over mijn jeugd en mijn gevechten met hun. In deze dagen ben ik tot inzicht gekomen dat de wereld draait om liefde en gezelligheid en samen zijn.

Ik heb op mijn hyves pagina verteld dat mijn liefde van mijn leven mij verlaten heeft, en ik kreeg die zelfde dag 21 reacties van vrienden. Sommige met een verhaal en sommige met alleen sterkte. Die laatste, deden mij net zoveel als een heel verhaal. Dit is iets wat ik mij nooit heb gerealiseerd, dat 1 woordje gewoon heel veel liefde kan geven. Ik ben niet alleen geestelijk veranderd, maar ook lichamelijk. Ik bedacht me zomaar dat ik geen koffie meer thuis ging drinken, alleen maar thee of water. Ik ben van wit brood over gestapt naar het vieze bruine brood. En vind het nu al lekker. En plotseling op een dag heb ik besloten om na 25 jaar roken, daar ook maar mee te stoppen. Ik rookte tussen de 20 en 30 sigaretten per dag. En ben gestopt, wel met een coach en nicotine tabletjes, maar vooral door eigen wil. Of beter gezegd, ik hoef er bijna niets aan te doen, het gaat uit zichzelf redelijk gemakkelijk.

Ik ben met de kerk opgevoed. Ik ben er in getrouwd en mijn kinderen laten dopen. Maar na een aantal jaren wilde ik er niet meer heen. Het bracht mij niets. Mijn ex vriendin heeft mij vaak gevraagd of ik met haar mee wilde gaan. Mijn antwoord was altijd nee of misschien, met daarna toch een nee. Nu werd ik weer naar de kerk geroepen. En ik ga weer bijna elke week, zonder morren. Ik denk er niet over na, ik ga gewoon.

Dit zijn allemaal voorbeelden van mijn verandering door Saturnus. En zo kan ik er nog wel 10 voorbeelden opnoemen. Maar de grootste verandering is wel dat ik nu weet wat liefde geven is. Liefde geven aan mijn kinderen en mijn ouders en vrienden. Praten over de innerlijke dingen in het leven en niet alleen oppervlakkig zijn. Je familie en vrienden knuffelen. Blij zijn met het leven waar we in leven.

Natuurlijk gaat dit alles niet alleen met blijdschap. Ik denk zelfs dat het met 90 procent pijn, echt intense pijn gaat. Als ik mijn dagboek terug lees dan zijn er erg veel dagen met verdriet en wanhoop en zelfs een enkele dag, waar ik alleen maar opschrijf: een Kilo, Utrecht, Tango dag. Omdat er gewoon soms geen woorden zijn voor intens verdriet. Maar gelukkig zijn er ook hele blijde dagen, waar ik merk dat ik vooruitgang boek. Vooruitgang naar een nieuwe IK. En zolang er af en toe van die dagen tussen zitten houd ik de hoop dat ook ik mijn Saturnus zal overwinnen en de komende 41 jaar de afgelopen 41 jaar zeer zeker zal overtreffen.

Wim (41)

Wim heeft zijn geboorte Saturnus in het achtste huis staan in Stier als apex van een Yod. Eén van de punten is de Maan in Weegschaal in het eerste huis. De Maan maakt daar een conjunctie met Uranus/Jupiter. Deze conjunctie vindt eens in de 14 jaar plaats zo ook nu nl. op zijn Noordelijke Maansknoop in 7 in Vissen. Venus staat ook in Stier. Wim heeft de neiging om zijn zekerheden te ontlenen aan de ander maar heeft de partner ook nodig (Noordknoop in 7 in Vissen) om zich te durven overgeven aan de stroom van het leven.

Saturnus in 8 ontneemt in eerste instantie het zicht op de onbewuste processen uit angst voor confrontaties en houdt graag de controle door bij het aardse te blijven (Stier). De relatie heeft hem bewust doen maken van zijn innerlijke processen en daardoor zijn Zon verrijkt die samen met Saturnus ook een Yod vormt met als apex Mars.

Waarom moest deze relatie dan beëindigen? Met Pluto in het eerste huis, zoekt Wim de bevestiging van zichzelf bij de ander. Het transit vierkantproces van Pluto vindt plaats in het vierde huis (Kreefthuis) en dat betekent dat Wim transformeert in zijn innerlijke basis. Met Lilith in het tiende huis in Kreeft weet hij precies welke plek hem toebehoort en hoe hij zijn autoriteit moet neerzetten. Het gelukspunt in het vierde huis zegt het al, je innerlijke autoriteit ontwikkelen en zo een stevige basis creëren. 

Met Cheiron in Ram in het zevende huis is daar karmisch binnen relaties iets mis gegaan. Waarschijnlijk zoekt Wim innerlijke evenwicht door een relatie aan te gaan (ook Maan in Weegschaal) en is het nu de bedoeling dat hij zijn eigen pad gaat bewandelen vanuit zijn kijk op het leven zich leert gronden in zijn eigen emoties. Saturnus in het tweede huis gaat over bestaanszekerheid, kwaliteiten maar ook de moraal. 

 

« vorige top volgende »

© CathDesign.nl | Powered by CMSimple | Login