Pagina
Menu

AstroMirakel

Kaartspel: de muur- de opening- het partnerspel

                  

Het ontstaan van het AstroMirakelspel.

Er leefde al heel lang een wens in mij om een eigen kaartspel te maken en ongeveer een jaar geleden (2008) ben ik met het AstroMirakelspel begonnen. Om een voor mijn gevoel mooi ontwerp te krijgen, is er een flinke periode aan voorafgegaan met bewerkingen op de computer, aanpassingen en veranderingen voordat er iets ontstond wat aan de wensen voldeed.

Vervolgens moeten de teksten nog zodanig geschreven worden dat personen die geen astrologische achtergrond hebben toch de boodschap goed kunnen begrijpen. Dan moet het in een kaartlegging geplaatst worden zodat men op de computer de kaarten zelf kan trekken. De kaarten moeten uiteraard ook op de juiste positie terecht komen.

In samenwerking met Astro-Media zijn we tot het volgende resultaat gekomen en is het spel nu voor een gedeelte klaar. In de toekomst wil ik het graag gaan uitbreiden. In eerste instantie met de aspecten zodat je een beeld krijgt of iets positief in werking is of juist een uitdaging vormt.

De aspectkaarten zijn inmiddels klaar en toegevoegd in de volgende kaartleggingen: de opening en het partnerspel. Tijdens mijn telefonische consulten heb ik ze ook gebruikt en ik kan zeggen dat het een waardevolle aanvulling vormt op de andere kaarten.

Wat betreft de planeetkaarten zal ik een toelichting geven.

Vanuit de astrologie noemen we uit gemak alles een planeet maar we weten allemaal dat de Maan een Maan is en dat onlangs is vastgesteld dat Pluto een dwergplaneet is.

Voor mij maakt dat wat betreft de werking geen verschil. Nu heb ik twaalf kaarten bij de planeten terwijl we vanuit de astrologie met 10 "planeten" werken:


Zon-Maan-Mercurius-Venus-Mars-Jupiter-Saturnus-Uranus-Neptunus en Pluto


maar ik heb hier nog de Noordelijke en Zuidelijke Maansknoop aan toegevoegd omdat ik vind dat die twee kaarten ook hele belangrijke informatie geven over oude zaken die je eigenlijk achter je zou moeten laten en de nieuwe weg waar je naar toe moet.

Wanneer je de Noordelijke Maansknoop hebt getrokken, zit je eigenlijk op het goede pad en moet je zeker je weg vervolgen, hoe moeilijk het misschien ook voor je is op dat moment omdat het een gevoel kan geven alsof je in het diepe springt.

Als je de Zuidelijke Maansknoop hebt getrokken, blijf je vastzitten in oude stukken als een soort schijnzekerheid of vertrouwdheid en dan is het heel belangrijk om naar de andere twee kaarten te kijken om in te zien waaraan je zo gehecht bent. Verder geeft de Zuidelijke Maansknoop je verworven kwaliteiten uit het verleden weer die je in kunt zetten om je doel (Noordelijke Maansknoop) te bereiken.

----------------------------------------------

In mijn praktijk heb ik gemerkt dat de astrologische kaarten mij veel informatie geven over de persoon die op dat moment een consult wenst. Naast het maken van een consultuurhoek, gebruik ik hiervoor ook de astrokaarten. Elk persoonlijk consult begint bij mij met het trekken van drie kaarten: Planeet, Teken en Huis. Tijdens mijn telefonische consulten gebruik ik deze kaarten om meer helderheid te krijgen in de situatie of als aanduider voor het probleem waar het in wezen om gaat.

Terug naar vorige pagina

 

Pagina
Menu

Laatste update:
20-03-2024

« vorige top volgende »

© CathDesign.nl | Powered by CMSimple | Login