Pagina
Menu

Blinde Vlek

Deze kaartlegging geeft ons informatie over de overeenkomsten en verschillen in de wijze waarop wij onszelf zien en hoe anderen ons ervaren. Ons zelfbeeld komt niet volledig overeen met het beeld dat de mensen om ons heen van ons hebben. Soms handelen en communiceren we bewust op een bepaalde manier omdat we niet willen dat anderen onze kwestbare kant zien. Wanneer we echter zelf in conflict komen door de tegenreactie, is er iets meer aan de hand. Een onbewust patroon wekt een reactie op in onze omgeving om onszelf iets duidelijk te maken.

Met de kaartlegging de Blinde Vlek, heb je de mogelijkheid om hier achter te komen en er bewust iets aan te veranderen.

De kaartlegging bestaat uit 4 kaarten:

1. Gelijke identiteit. Binnen je vraagstelling komt jouw zelfbeeld overeen met die van de mensen in je omgeving.

2. Het onbekende. Deze kaart geeft aan welke onbewuste processen werkzaam zijn, zonder dat jij of anderen dat in de gaten hebben. Dit wordt wel tot uitdrukking gebracht, maar wordt niet bewust waargenomen.

3. De schaduwkant. Dit zijn delen van onze persoonlijkheid die we zelf wel kennen maar die we voor anderen verbergen. Dit zijn onze karaktertrekken waar we zelf misschien minder trots op zijn.

4. De Blinde Vlek. Deze kaart toont ons gedrag waar we zelf niet bewust van zijn maar dat wel door anderen wordt waargenomen.

Vaak is dit de allergie, je kwetsbare kant, die je laat zien als je boos bent, geraakt, verontwaardigd enz. Wanneer de ander je hier dan op aanspreekt, wordt het vaak ontkend en onbewust kun je dan je eigen gedrag de ander gaan verwijten. (projectie)

Terug naar vorige pagina

Pagina
Menu

Laatste update:
20-03-2024

« vorige top volgende »

© CathDesign.nl | Powered by CMSimple | Login