Pagina
Menu

Het kruis

Het advies.
Deze kaartlegging geeft je advies over hoe je je op moet stellen in een bepaalde situatie of welk besluit je moet nemen. Wanneer je een bewuste houding inneemt, zul je zien dat de buitenwereld daar op reageert. Gedragingen en reacties zijn eigenlijk van te voren al voorspelbaar. het is alleen van groot belang hoe we onszelf in het geheel opstellen. Zonder dat we het zelf weten reageren we voor het overgrote gedeelte onbewust vanuit aangeleerde gedragspatronen (conditionering). Hier kun je je bewust van worden als je merkt dat je steeds weer dezelfde situaties tegenkomt en dezelfde reacties uitlokt. Jouw actie leidt tot reactie. Is de reactie ongewenst, dan zal er iets in de actie moeten veranderen.

Door middel van een kaartlegging kun je leren na te denken over de situatie en het probleem anders aanpakken.

De kaartlegging.
Bij het kruis worden 4 kaarten getrokken.

Kaart nummer 1, het thema, of daar waar het om gaat. Dit is je onderwerp, het probleem of de situatie.

Kaart nummer 2, de uitdaging, is de trigger. Op deze manier lijkt het je heel gemakkelijk af te gaan maar dat is juist het oude patroon wat je moet doorbreken. Zo moet je het niet doen dus!

Kaart nummer 3, de raadgever, is wel de juiste weg. Zo moet je reageren of handelen. In het geval van het moeten maken van een keuze, geeft deze kaart de oplossing.

Kaart nummer 4, de uitkomst, geeft aan hoe het verder gaat wanneer je je beslissing hebt genomen. Uiteindelijk zal het hiertoe leiden. Het geeft je een blik in de toekomst.

Terug naar vorige pagina

Pagina
Menu

Laatste update:
20-03-2024

« vorige top volgende »

© CathDesign.nl | Powered by CMSimple | Login