Pagina
Menu

Uitleg Tarot

De Raider Waite Tarotkaartenset bestaat uit 78 kaarten die opgedeeld zijn in de grote en kleine arcana.

De grote arcana bestaat uit 22 kaarten en geeft naast de vier elementen van de kleine arcana (vuur, aarde, lucht en water) het vijfde element, de geest, weer.

De kaarten van de grote arcana tonen ons de kosmische invloeden op ons levenspad, de gebeurtenissen en/of omstandigheden.
Ze symboliseren datgene wat we onbewust creëren wanneer we het zelf verzuimen om in te grijpen. Dat onbewuste gedeelte of deze projectie komen we tegen in mensen of situaties die ons bewust maken waaraan gewerkt moet worden.

De kleine arcana, of anders genoemd het kleine geheim van de tarot, bestaat uit 56 kaarten die verdeeld zijn in 4 reeksen te weten:

Staven, refereren aan het element vuur. De uitwerking komt overeen met de vuurtekens vertegenwoordigt in de astrologie door de tekens Ram-Leeuw-Boogschutter. Stavenkaarten staan voor de wilsmens en voor een impulsieve en enthousiaste handelswijze.
Hier gaat het om een dynamisch gebeuren.

Kelken, refereren aan het element water. De uitwerking komt overeen met de watertekens vertegenwoordigt in de astrologie door de tekens Kreeft-Schorpioen-Vissen. Kelkenkaarten staan voor de gevoelsmens en voor een intuïtieve handelwijze.
Hier gaat het om romantiek en de liefde.

Munten, refereren aan het element aarde. De uitwerking komt overeen met de aardetekens vertegenwoordigt in de astrologie door de tekens Stier-Maagd-Steenbok. Muntenkaarten staan voor de realistische mens en voor een praktische handelswijze. Deze mens is vasthoudend en sensueel genietend. Hier gaat het om het goede der aarde en het beleven van geluk.

Zwaarden, refereren aan het element lucht. De uitwerking komt overeen met de luchttekens vertegenwoordigt in de astrologie door de tekens Tweelingen-Weegschaal-Waterman. Zwaardenkaarten staan voor de verstandsmens en voor een theoretisch onderbouwde handelswijze. Deze mens is gericht op kennis en overdracht. Hier gaat het om het onderscheid tussen goed en kwaad en verdriet en pijn.

De kleine arcana kaarten geven aan hoe wij als mens in ons dagelijkse leven met de 4 elementen omgaan en hoe die op ons inwerken. Deze kaarten laten zien hoe we bewust handelen en invloed uitoefenen op de omgeving.

De tarot kaarten geven, met hun afbeeldingen, een duidelijk beeld weer van de menselijke ervaringen. De beeldverhalen van de tarot kaarten zetten we om in onze gedragingen en houdingen in het leven. In feite symboliseren de kaarten de archetypische oerbeelden die in elke tijdsperiode en bij alle volkeren op aarde van toepassing zijn.

Symboliek
Doordat de tarotkaarten alle symboliek in zich herbergen, vertegenwoordigen zij zowel de bewuste als de onbewuste kanten van onze persoonlijkheid. Wanneer wij een kaartlegging doen, selecteren we onbewust de juiste symboliek. Je kunt hier spreken van een bepaalde vorm van synchroniciteit. De archetypische oerbeelden zijn onderdelen van onze persoonlijkheid. Zij zijn de plaatjes die wij verbinden aan emoties, gevoelens en ervaringen. Deze plaatjes vinden we terug op de afbeeldingen van de kaarten. Wanneer we een kaartlegging doen en ons concentreren op een vraag, situatie of thema dan pakken wij onbewust de plaatjes die daar bij horen.

Zo zie je maar weer dat eigenlijk alle antwoorden al in onszelf besloten liggen, alleen hebben we niet altijd de mogelijkheid om er bij te komen.

Online legging
De online-tarotleggingen en AstroMirakelleggingen op deze site, geven je de mogelijkheid om je eigen kaartlegging te doen. De teksten heb ik geprobeerd zo duidelijk mogen te verwoorden zodat het niet al te moeilijk is om de kaarten te begrijpen. Het is van essentieel belang dat je een heldere vraag stelt voor jezelf en je niet laat afleiden door andere gedachten. Wanneer daar wel sprake van is, krijg je geen juiste uitkomst!

Uit het bovenstaande heb je kunnen lezen dat er veel overeenkomst is met de astrologie. Eigenlijk geldt dat voor alle orakels of spirituele technieken om vragen beantwoord te krijgen.
Naast de tarot heb ik mij ook verdiept in numerologie, i tjing en runestenen. Momenteel maak ik in mijn praktijk hoofdzakelijk gebruik van de astrologie en kaartleggingen.

Terug naar vorige pagina

 

Pagina
Menu

Laatste update:
20-03-2024

« vorige top volgende »

© CathDesign.nl | Powered by CMSimple | Login